e-man sponsrar CESA-projektet

Inlagd , av e-man

e-man sponsrar många goda ändamål, ett av dem är CESA-projektet som har sin bas i Göteborg. Den här veckan passade vi på att bjuda in representater från projektet på lunch för att  diskutera utmaningar och möjligheter. De berättade hur det går  med projektet och vi fick berätta både om hur vi jobbar med systemutveckling och systemintegration, och om det miljömässiga- och sociala ansvar som vi tar.

CESA är en förkortning som står för Computer Education in South Africa. Det är ett projekt som drivs av studenter vid Chalmers. Projektet startade 2008 och projektgruppen utgörs av studenter från civilingengörsprogramet inom informationsteknologi.  Många skolor i Sydafrika har ingen eller birstfällig tillgång till datorer, det vill CESA ändra på. Hitills har man genomfört två resor till landet. Under den första resan 2008  installerades 212 datorer på 11 skolor vilket gav 8800 elever tillgång till datorer på sin skola. Man genomförde även en grunläggande utbildning i datorhantering för skollendning, lärare och elever.  Under den andra resan v2009 ar fokus support av tidigare installerade datorer och vidareutbildning för lärare och elever. Läs mer om CESA.

e-man kommer att sponsra med 5000kr till årets resa där de ska skeppa ner en container full med datorer de fått av Göteborgs Stad – Västra Hissingen.

Tillbaka till alla nyheter