Newbody inleder strategiskt partnerskap med e-man connect

Inlagd , av e-man

Newbody_logo_b_CMYK

Newbody och IT-företaget e-man connect AB har i dagarna tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal kring en helt ny molnbaserad IT-lösning.

Newbody har under en tid undersökt möjligheten att utveckla, effektivisera och modernisera sina interna och externa processer. Efter en upphandling valde man att skriva ett avtal med e-man connect.

–  Vi valde e-man connect av två skäl, dels den expertis de besitter inom integration men också därför att vi tilltalades av det sätt som de tog sig an det uppdrag vi gav dem. Vi hade en målbild av vad vi ville uppnå men inga klara detaljer. Vi ville utveckla vår process och i det arbetet har e-man connect varit en mycket viktig partner. Observera att jag ser dem som en partner och inte bara som en leverantör av en IT-tjänst. Vi är oerhört nöjda med vad vi uppnått tillsammans, säger Tobias Ericsson, Head of Supply Chain på Newbody.

e-man och Newbody har på åtta månader skapat en helt ny plattform där Newbody nu kan hantera hela sin försörjningskedja. I den kan man integrera hela sin verksamhet med leverantörer, kunder och med sina externa- och interna system. Den plattform man skapat är helt anpassat efter Newbody’s behov och det är e-man connect som förvaltar den. Newbody behöver vare sig egna servrar eller licenser, göra uppgraderingar eller utföra interna utbildningar.

– Dessutom har vi en prismodell vilket innebär att kunden bara betalar för det man använder i produktion. För vår del handlar det väldigt mycket om att både ha domänkunskap och att förstå kundens behov för att hela tiden kunna ha kunden i fokus, säger Joakim Andersson, COO på e-man connect.

Newbody räknar med att göra kraftiga effektiviseringar med den nya plattformen.

– Vi kommer att spara cirka 40 procent i vår egen operationella hantering och vi tror att vi ska korta ledtiderna mellan order och leverans till kund med 20-30 procent, berättar Tobias Ericsson.

e-man AB är ett Örebrobaserat IT-företag som startades 2000. Företaget har växt kraftigt sedan starten och har 99 anställda. Nettoomsättningen under 2014 var 83,5 miljoner. År 2012 utsågs man till Årets företag i Örebro.

Newbody’s affärsidé är att man ska hjälpa idrottsföreningar och skolklasser att tjäna pengar genom att sälja produkter ur Newbody’s sortiment. Sedan starten har över 25 000 barn- och ungdomsgrupper samarbetat med Newbody och genom det tjänat mer än 680 miljoner kronor till sin klass eller förening.

För kommentarer:

Tobias Ericsson, Head of Suppy Chain på Newbody: 076-192 63 63

Joakim Andersson, COO på e-man connect: 070-758 37 34

Tillbaka till alla nyheter