PostNord outsourcar integrationen till e-man

Inlagd , av e-man

Integrationsspecialisten e-man AB har fått förtroendet att bistå PostNord-koncernen i vidareutvecklingen av den centrala integrationsplattformen. Från och med oktober 2013 har PostNord outsourcat ansvaret för förvaltningen av den centrala integrationsmiljön till e-man.

”Vi är väldigt glada över förtroendet som PostNord nu ger oss. Vi har arbetat med koncernen under många år och har haft ett gott samarbete så det känns fantastiskt roligt att nu få arbeta tillsammans ännu mera”, säger Björn Arkenfall, kundansvarig och COO på e-man AB.

”e-man har varit en samarbetspartner inom integrationsarbetet ända sedan 2008, både vad gäller strategi, arkitektur och implementation. Det har fungerat bra, därför kändes det naturligt att fördjupa vårt samarbete”, säger Stig Ekestorm, chef för SDC Integration, PostNord IT och ansvarig för integration inom PostNord.

Avtalet är på fem år och är en av de största affärerna i e-mans snart 14-åriga historia. Förutom outsourcing av integrationsmiljön har även ett avtal tecknats för utveckling av integrationslösningar samt arkitekturexpertis.

”Med vår långa erfarenhet inom integration och PostNord stora kunnande inom logistik håller vi nu på att tillsammans bygga ett integrationshjärta som kommer koppla samman PostNord och dess kunder ännu bättre samt skapa nya tjänster för kunder framåt. Detta gör att PostNord nu är på väg att positionera sig långt fram i den enormt snabbväxande logistikbranschen när det gäller IT-stöd”, säger Björn Arkenfall.

e-man är ett konsultföretag som är erbjuder marknaden kvalificerade IT-tjänster inom systemutveckling och Integration. e-man har kontor i Örebro, Västerås, Stockholm samt Göteborg.

PostNord är en av de ledande aktörerna inom affärskommunikation i Norden och distribuerar 11 miljoner brev, närmare 400 000 paket och 11 000 pallar med gods till Nordens 25 miljoner invånare och två miljoner företag – varje arbetsdag!

För mer information angående detta pressmeddelande kontakta:

Björn Arkenfall, bjorn.arkenfall@e-man.se, 0730-60 15 34, http://www.e-man.se

Stig Ekestorm, stig.ekestorm@posten.se, 010-436 44 52, http://www.postnord.com

Tillbaka till alla nyheter